Recepten

Bowl: ei, zalm, groente

Je hoeft niet altijd ingewikkelde gerechten te maken als je gewoon goed eten wilt serveren. Dit gerecht is binnen een handomdraai klaar. Het kost 5 minuten van je tijd.

De groenten snijden is het meeste werk. Dit doe je in principe maar één keer want je kunt alles gesneden bewaren in de koelkast.

Bang dat het over datum raakt?

Dan heb je het mis. Het blijft 5 dagen goed in een afgesloten bak in de koelkast. Ui, champignons en zoete paprika kun je overal wel voor gebruiken toch?

Bijna je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit in één maaltijd!

Wat zit er precies in?

  • 2 eieren
  • 40 gram zalm
  • 30 gram kaas 30+
  • 200 gram groenten (champignons, zoete aardappel en ui)
  • Knoflook poeder
  • Zwarte peper
  • 15 gram curry
  • 15 gram boter
  • Oh en een Kiwi erbij!

Deze maaltijd levert de volgende voedingswaarde:

  • Eiwitten: 30 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Vezels: 6 gram
  • Vetten: 32 gram
  • Energie: 550 calorieën

Hoe maak je het?

  1. Snijdt de groenten in kleine stukjes.
  2. Als je bijna klaar bent met snijden zet je een pannetje met boter op hoog vuur of op de pit.
  3. Als de boter goed gesmolten is kun je 1/5 van de groenten (ongeveer 200 gram) toevoegen in het pannetje.
  4. Zet het vuur op matig-hoog en bak de groenten goed aan.
  5. Na een minuutje of 3 zet je het vuur op hoog en voegt de gerookte zalm en 2 eieren toe.
  6. Voeg na 2 minuut peper, knoflook, curry en kaas toe en zet het vuur laag.
  7. Laat het nog voor 1 minuut goed bakken.
  8. Eet smakelijk!

Wanneer zou je deze maaltijd nuttigen?

Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om deze maaltijd als lunch te nemen.

Afhankelijk van de hoeveelheid calorieën, die je kunt besteden, zou je kunnen kiezen om meer groenten toe te voegen. Ik zou dan kiezen voor courgette.

Dit zorgt voor een groter voedingsvolume wat resulteert in een betere verzadiging.